Städtips

tips innan du anlitar ett städföretag

Viktiga faktorer att hålla i åtanke när du anlitar ett städföretag

När du letar efter ett städföretag är valet du gör mycket viktigt. När allt kommer omkring, vill du att städjobbet ska slutföras framgångsrikt och inte försummas eller göras på ett dåligt sätt.

För att säkerställa bra resultat totalt sett måste du ta hänsyn till flera faktorer. De kommer att vägleda ditt val om vilket städföretag du ska anlita för jobbet. Det är genom att investera lite tid i efterforskning som du kan säkerställa 100 % framgång.

Innan du anlitar ett städföretag

Eftersom du vill ha ditt hem eller en annan fastighet välstädad, kommer det endast bli riktigt bra om du tar hänsyn till var och en av följande faktorer för att anlita en bra städfirma i Härryda.

Att städföretaget arbetar lokalt

Självklart vill du ha ett företag som verkar inom ditt område. Det är en viktig faktor eftersom olika företag täcker olika områden. Uppenbarligen kan du inte lita på ett företag som inte täcker ditt område. Det är alltid att föredra att gå till ett städföretag så nära dig som möjligt eftersom det ger dem (och dig) viss flexibilitet.

Dessutom, ju närmare städföretaget är ditt hem, desto punktligare blir de när de kommer för att städa.

Kostnaden för städservice

Detta är en av de viktigaste faktorerna att tänka på innan du faktiskt anställer ett städföretag. Det första du märker på ett städföretag är priset – oavsett om det är för mycket eller lite kommer det att diktera hur du gör framöver. Till exempel kan ett företag som är för dyrt vara långt bortom din budget. Samtidigt bör ett företag som är för billigt signalera några varningstecken, eftersom de kan göra ett dåligt jobb eller till och med inget jobb alls.

Rengöringsmedel de använder

Hur städfirman gör sitt jobb är också viktigt. Miljövänliga rengöringslösningar behövs definitivt eftersom de är säkra och gör jobbet perfekt. Det finns all anledning att anställa ett företag som följer sådana standarder och därtill försöker förbättra dem. Väletablerade rengöringsförfaranden är ett tecken på erfarna städare. Så leta definitivt efter sådant.

Rykte och omdömen för ett städföretag

Ett bra städföretag kommer inte att gå obemärkt förbi och kommer säkert att locka många kunder. Det är därför det är så viktigt att fråga människor du känner om en städtjänstleverantör som de har använt. Ytterst sett så är det så att om många människor rapporterar att ett företag är bra, är sannolikheten högre att det är värt att hyra in. Det är inte bara gott rykte som gör ett företag till ett klokt val, utan också de faktorer som står bakom detta rykte. Lär dig att skilja dem från varandra och gör därefter det bästa valet.

Vilka städtjänster erbjuder de

Det finns städföretag som specialiserar sig på vissa städtjänster. Du måste ta reda på mer om ett företag för att förstå deras förmåga och vad de kan hjälpa dig med. Det är så du kommer att få korrekt hjälp av dem.

Dessa är alla viktiga faktorer att tänka på när du anställer ett städföretag för att arbeta för dig. Läs på väl och välj det företag som bäst passar dina krav.

knep för att rengöra ugnen

6 enkla knep för att rengöra ugnen som ett proffs

Det finns många hushållssysslor som du måste ta hand om varje dag men få av dem är lika jobbiga och ansträngande som att rengöra ugnen. Det verkar som att detta är den mest hatade städuppgiften eftersom den kräver mycket arbete och tar riktigt lång tid.

Rengöra ugnen – Så gör du det enkelt och snabbt

Innan du ger upp hoppet ska du veta att det finns ett antal välbeprövade metoder som du kan använda för rengöringsuppgiften. De kommer alla göra jobbet enklare för dig, även om det inte blir helt problemfritt. Följ knepen här under för att få ugnsrengöringen att kännas enkel. Annars bör du kontakta ett rekommenderat städföretag i Härryda för rengöringshjälp.

Blanda din egen rengöringslösning för ugnen

Ett hemmagjort ugnsrengöringsmedel är ofta bättre än de produkter som du kan hitta i din matbutik. Du kommer bli förvånad över att en blandning av vatten och bakpulver skapar en kräm som kan ta bort även de tuffaste ugnsfläckarna. Om du tillsätter lite vinäger så kan bakpulvret reagera och rengöra ännu bättre. Prova det, du kommer inte ångra det.

Rengör hyllplanen i din ugn

Om du hittills har ignorerat hyllorna i din ugn så är det dags för dig att ta hand om dem och rengöra dem. Ta ut dem och placera dem i en påse du kan försegla. Fyll på med en del vatten och en del vinäger och låt det sitta. Det tar ungefär en timma att lösa upp även de tuffaste fläckarna. Skölj noggrant av efteråt, torka och voíla, dina hyllor är rena.

Bekämpa olja med olja

Även om det låter konstigt så kan du ta hand om uppbyggt fett och olja från fläkten med hjälp av olja. Ta en pappershandduk och häll på lite olivolja som du sedan gnuggar in. Det borde hjälpa dig att få bort alla rester utan att använda kraftiga kemikalier. När du är klar kan du använda ett allrengöringsmedel för att bli av med de sista resterna.

Ta hand om obehagliga dofter i din ugn

En kvarvarande doft kan förstöra det fina i att laga en god måltid hemma. Det händer lätt med fiskrätter. Istället för att ta bort fisk från din meny så kan du använda essentiella oljor till din hjälp. Tillsätt några droppar i en ugnsfast form med vatten och värm den. Det kommer inte ta lång tid innan köket slutar dofta illa och istället börjar lukta mycket trevligare.

Använd vaniljkräm till polering av ugnen

Om du vill att din ugn skall vara skinande ren och fin så kan du använda vaniljkräm. Applicera det med en ren trasa och låt det sitta i 10 minuter. Torka av efteråt och njut av att kunna avspegla dig i dina metallytor.

Använd dismaskinstabletter för svårare fläckar i ugnen

Visste du att du kan använda diskmaskinstabletter till att få bort matrester som sitter hårt fast? Det här är ett utmärkt alternativ för svårare fläckar. Blöt bara ner en del av tabletten och gnugga över den smutsiga delen. Du kommer snabbt se att smutsen försvinner med minimal ansträngning.

Genom att använda dessa knep när du rengör ugnen så minskar du mängden städarbete avsevärt. Gör det nästa gång du skall rengöra din ugn och se vilken stor skillnad de gör.

råd innan du anlitar ett städföretag för hemstädning

Hemstädning – Råd till dig som tänkt anlita en städfirma för denna städtjänst

Med den hektiska livsstil vi har är det nästan omöjligt för oss att se efter underhållet av våra hem. När vi försöker balansera våra hektiska arbetsscheman och jäktiga familjeliv blir det svårt att komma hem efter en lång dag och ta itu med de dagliga städuppgifterna. Av detta skäl betraktas det inte längre som en lyx utan det har blivit en nödvändighet i våra liv att anlita en städfirma. Innan du anlitar någon som kan hjälpa dig med detta är det några saker du bör tänka på.

8 tips när du letar städföretag för hemstädning

  1. Välj alltid ett städföretag i Härryda som du känner dig säker på. Fråga dina vänner, släktingar eller grannar om deras åsikter för att få en bild av ryktet och trovärdigheten hos det städföretag du planerar att anlita för hemstädning.
  2. Det kan också vara till hjälp att höra med branschorganisationer. De kan kanske ge rekommendationer om städfirmor i ditt område.
  3. Gula sidorna och Internet finns alltid till hands. Sökmotorer och annonser kan hjälpa dig att lättare hitta en professionell städare för hemstädning.
  4. Bestäm vilka uppgifter du vill att hemstädtjänsten ska utföra och förhandla utifrån det. Innan du börjar förhandla, ta reda på marknadspriset för att få en god ide om ett rimligt pris för hemstäd.
  5. Det är en god ide att låta de professionella göra de tyngre uppgifterna. Såsom fönsterputsning, damma, skurning av golv och så vidare. Försök klara lättare uppgifter själv. Det kan hjälpa dig spara pengar samtidigt som du får de tyngre uppgifterna gjorda.
  6. När du väljer ett städföretag, be dem komma till ditt hem och gå igenom listan över uppgifter som du vill att de ska utföra vid en hemstädning. Be arbetsledaren kontrollera listan och tala om om det är någon av dem de inte kan göra. Se till att få en skriftlig uppskattning för att undvika framtida förvirring.
  7. Kontrollera städföretagets omdömen inom affärsområdet innan du anlitar dem. Se till att få en skriftlig bekräftelse av vilka arbetsuppgifter de ska utföra regelbundet och priset du betalar per besök.
  8. Slutligen, fråga städfirman vilka rengöringsmedel de använder och varifrån de skaffar dem. Se till att de använder rengöringsprodukter av hög kvalitet eftersom det trots allt är ditt hem som betyder mer än någonting annat för dig.

Genom att följa dessa enkla råd kan du vara förvissad om att du lämnar över underhållet av ditt hem till en ansedd och professionell hemstädtjänst.

Regelbunden rengöring av taket – varför är det nödvändigt?

När vi talar om regelbunden rengöring så betyder det inte att det bör göras varje månad, men det bör i alla fall göras en gång per år. De flesta husägare känner sig inte bekväma med detta så de anlitar en professionell städfirma istället. Kontakta vår städfirma i Härryda för information om våra städtjänster. Taket samlar naturligt på sig smuts, alger, skräp, mossa och annan smuts som måste tas bort. Om man gör det ökar det värdet på hemmet, så det är en bra investering. Det förlänger också livslängden på det.

Takrengöring som bör göras  minst en gång per år

rengöring av taket är viktigt att göra regelbundet

Ta bort skräp

Skräpet vi talat om kan vara små trädgrenar, löv etc. och är en av de enklaste delarna då du ska göra rent taket. Om du som husägare bestämmer dig för att sopa av några av de mindre grenarna måste du börja med att se till att du har en stadig stege att använda. Om du ska gå upp på taket för att ta bort större grenar eller sopa bort löv, se till att du har halkfria skor på dig. Du bör även ha någon nere på marken som tittar på och ser till att du inte faller genom att exempelvis hålla stegen stadigt. Var försiktig då du kastar ner grenarna så att du inte tappar balansen och ramlar. Om du har en lång skarvsladd kan du använda en lövblåsare för att blåsa löven av taken och sedan använda en sop för att få bort resten. När taket är städat bör du ta dig tid att rensa stuprännorna på alla löv du just blåst ner i dem.

Ta bort alger och mossa

Detta är något man som husägare kan klara av, men som de flesta lämnar till de professionella eftersom de har både kunskapen och de rätta rengöringsmedlen och verktygen för att kunna utföra jobbet på ett korrekt sätt. Både alger och mossa är ditt taks värsta fiender och är kapabla att skapa läckor i ditt tak. De bör tas bort omedelbart, vilket innebär minst en gång i kvartalet istället för en eller två gånger på år. Tidsintervallen beror på hur ofta återkommande angreppen är. En professionell städfirma kommer säkerligen att använda ett medel med ett pH värde under fyra. Många gånger är detta ett medel som blandats av lika delar hett vatten och vinäger. Du kan även blanda i lite citronjuice i mixen. Om ditt tak plågas av mossa häller de på blandningen på ditt tak och sköljer inte bort det så att det har tid att verka och döda mossan. Om det gäller en tillväxt av alger så kan de använda samma blandning men tvätta bort algerna med hjälp av en mjuk borste och skrubba tills taket blivit rent igen. Se till att den professionella städfirman du anlitar inte använder en högtryckstvätt då det kan skada ditt tak.

Checklista för flytt av kontor

Vad en checklista för flytten av kontoret måste innehålla

Att flytta ett kontor är ofta komplicerat och överväldigande för en ensam person att hantera. Så det är en bra idé att skapa en checklista över de mer än 200 steg som är involverade i processen. Nedan kommer du hitta några rubriker att fokusera på för att hålla din flytt på banan och inom budgeten!

Bostadsmarknaden

Gör en analys på ditt nuvarande ställe och se om det går att förbättra. Kan du minska kostnaderna med ett mindre kontor? Kan du flytta kontoret närmare dina potentiella kunder? Kan du hitta en byggnad eller lokal som bättre kan reflektera vad ditt företag vill förmedla? När du listat allt som ditt företag behöver för att kunna fortsätta växa och bli bättre så börja leta efter en lokal som passar dina behov. Du kan också konsultera en arkitekt under denna tid med eftersom de kan ha enkla designlösningar på de problem du kan stöta på i de olika lokalerna du tittar på. Påbörja denna analys och leta efter rätt lokal i ett till två år innan du flyttar.

Kontorsinredning

en checklista för kontorsflytten underlättar

Du kan minska kostnaderna genom en smart design på kontoret också. Hitta en inredningsdesigner som kan arbeta tillsammans med din arkitekt för att skapa den mest effektiva arbetsytan på så liten plats som möjligt. Överväg också att investera i en innovativ design som kan inspirera dina anställda och höja kreativiteten. Ju gladare anställa desto mer produktiva. Så snart du vet hur du vill att ditt företag ska använda de nya lokalerna kontakta då en arkitekt och inredare. Denna del bör också inträffa en till två år innan själva flytten.

Bygga och bygga ut

När du har din slutgiltiga design klar på checklistan så går projekten in i bygga eller bygga ut fasen. Alla fysiska ändringar som ska göras i det nya kontoret utförs nu med hjälp av din arkitekt och det byggföretag du valt. Träffa dem alla tillsammans innan byggandet börjar för att se till att ni har samma tidsplanering och budget, och gör ändringar om det inte stämmer överens. Beroende på hur stort ditt projekt är så rekommenderas det att börja med detta tre till sex månader innan du ska flytta in.

IT-flytt

Att flytta ditt nätverk till ett nytt kontor kräver en noggrann planering och vissa tester. Anlita en expert på området för att planera flytten av server, utrustning och för att utföra de backups som behövs. Dessa bör även testat många gånger innan flytten för att se till att all data blivit kopierat och kan återställas på det nya kontoret. Börja planera detta sex månader innan flytten.

Flyttfirma för kontorsflyttar

Det sista stora steget på din checklista är att anlita en flyttfirma och sedan överse hela flytten när den väl sker. Det kan låta enkelt, men eftersom detta sker i slutet av planeringen av en flytt så är det lätt att man missar denna viktiga detalj. Se till att flyttfirman är specialiserade i denna sortens flytt och har den budget de behöver för att göra flytten rätt. Men en för liten budget eller med brist på erfarenhet kan det uppstå stora förseningar eller tillkomma onödiga kostnader just när du inte har tid för det. Börja leta efter en väl ansedd flyttfirma en till tre månader innan flytten.